现在是:
 设为首页   加入收藏
 

 网站首页 | 学院概况 | 党政工作 | 教学工作 | 科研工作 | 学生工作 | 学科建设 | 队伍建设 | 社团活动 | 制度建设 
-更多-
 
当前位置: 网站首页>>下载管理>>正文
 
2016年12月四级真题答案
2017-07-20 13:49     (点击: )

 

Part I Listening Comprehension

Section A

1. [A] It was dangerous to live in.

2. [B] A storm

 

3. [B] They were trapped in an underground elevator.

4. [C] They sent supplies to keep the miners warm.

 

5. [D] Close some of its post office.

6. [C] Stopping mail delivery on Saturdays.

7. [A] Many post office staff will lose their jobs.

 

Section B

8. [D] He will lose part of his pay.

9. [B] He is a trustworthy guy.

10.[D] She is better at handling such matters.

11.[C] He is always trying to stir up trouble.

 

12. [D] Reserved

13. [A] They stay quiet

14. [C] She was never invited to a colleagues home.

15. [B] Houses provide more privacy

 

Part Writing

  高分范文

Find a Job First

College students' options upon graduation vary fromperson to person. Some students choose to hunt for a job whileothers _prefer to start their own business. As for me,I wouldrather find a job first.

The reasons for my decision are as follows. For onething, it is much easier for me to find a job compared withstarting a business which demands fund, experience and themarket. As a green hand who has just graduated from a college,it's totally beyond my ability to handle such a complex situation.For another, working for others could develop mypersonalities, such as perseverance, hardworking and stresstolerance ability, which can help me become more prepared andqualified if I would like to start up my own business.

To conclude, chances always favor those who areprepared. And I don't think a person could really "build up fromnothing". As a result, I will find a job first after graduation.

Part II Listening Comprehension

News Report One

Questions 1 and 2 are based on the news report you have just heard.

  预览两道题各选项,由dangerouslive instrikestormforest fireattack等词可以推测,新闻内容与某个危险事件导致房屋不能居住有关。

1. Why did John Gordon move out of the Abergeldie Castle?

A。新闻中提到,城堡的主人约翰·戈登周日被迫搬离城堡,这是由于迪河的河水冲走了大约60英尺的土地,导致城堡离河太近,十分危险。由此可知,约翰·戈登搬离城堡是因为居住在这里会有危险,故答案为A

2. What happened in Scotland last Wednesday?

B。新闻中提到,自法兰克风暴于上周三袭击苏格兰后,苏格兰环境保护署已经发布了超过35次覆盖多个地区的洪水警报。由此可知,上周三苏格兰受到了风暴袭击,故答案为B

News Report Two

Questions 3 and 4 are based on the news report you have just heard.

  预览两道题各选项,由选项中的lost contacttrappedunderground elevatorcalls for helprepairsuppliesminers等词可以推测,新闻内容与矿工受困和救援有关。

3. B

4. C

News Report Three

Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.

  预览三道题各选项,由选项中的postage ratesservicesdeliverypost officesShorteningClosingStoppingmail等词可以推测,新闻内容与邮政现有的问题以及为应对问题所采取的措施有关。

5. D

6. C

7. A

Conversation One

M: Mrs. Hampton, we've got trouble in the press room this morning.W: Oh dear, what about?

M: One of the press operators arrived an hour and a haft late.

W: (8) But that's a straightforward affair. He will simply lose part of his pay. That's why we have a clock insystem.

M: But the point is the man was clocked in at 8 o'clock. We have John standing by the time clock, and heswears he saw nothing irregular.

W: (9-1) Is John reliable?

M: (9-2) Yes, he is. That's why we chose him for the job.

W: Have you spoken to the man who was late?

M: Not yet. I thought I'd have a word with you first. He's a difficult man, and I think there's been sometrouble on the shop floor. I've got a feeling that the trade union representative is behind this. The managertold me that Jack Green's been very active around the shop the last few days.

W: Well, what do you want me to do?

M: (10) I was wondering if you'd see Smith--the man who was late--because you are so much better athandling things like this.

W: Oh, alright. I'll see him. I must say I agree with you about there being bad feelings in the workers. (11) I'vehad the idea for some time that Jack Green's been busy stirring things up in connection with the latest wageclaim. He's always trying to make trouble. Well, I'll get the manager to send Smith up here.

Questions 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.

8. D

9. B

10. D

11. C

Conversation Two

Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.

  预览四道题各选项,第12题各选项均为形容人性格的形容词,考查对某人性格的描述;13题各选项为对They这个群体的行为描述,考查这一群体在特定环境中的行为动作;14题四个选项主语均为She,且出现了foreignerEnglish castle,由此可以推测,对话内容与英国或英国人相关,本题可能考查某位女士在英国所受到的待遇;15题考查某类人的住房要求。

12. D

13. A

14. C

15. B

Section C

Passage One

Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.

  预览三道题各选项,由jobsinterviewshiringschool careers service等词可以推测,短文内容与学生找工作有关。

16. What does the speaker say about college students applying for on-campus jobs?

D。短文中提到,在学校内有很多就业机会,作为学生,你自然会有被雇用的优先权。因此答案为D

17. what can students do to find a campus job according to the speaker?

C。短文中提到,学生可以去向学校的就业服务中心或职业介绍所寻求帮助,找一份校园内的工作。因此答案为C

18. What does the speaker say is a library monitor's responsibility?

B。短文中提到,如果你是一个正在找工作的大学生,但是担心没有足够的时间来学习,你可以考虑担任自习室或图书馆的监管员,这类工作的主要职责就是对学习空间进行监管,以确保维持一个安静的学习环境。因此答案为B

Passage Two

Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.

  预览三道题各选项,由growsoldpricegreen teatea drinkerstea farmersmarket等词可以推测,短文内容与茶叶的种植和售卖有关。

19. C

20. A

21. D

Passage Three

Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.

22. B

23. B

24. A

25. A

Part Reading Comprehension

Section A

26.K.rarely

27.O.tortured

28.J.minimal

29.D.determine

30.G.inadequate

31.B.creates

32.E)direction

33.M.strengthen

34.L.shelters

35.C.critically

Section B

36. C

37. J

38.G

39. D

40. K

41. E

42. B

43. H

44. F

45. I

Section C

Passage 0ne

46.C.

47.A.

48.D.

49.A.

50.B.

Passage Two

(51)吃得少,还能让人感到快乐的奥秘或许早在几年前就被麦当劳破解了。根据康奈尔大学食品与品牌实验室的一项最新研究,小份的非食物奖励,例如麦当劳欢乐套餐中的玩具,可以和食物一样刺激大脑中的奖赏中枢。

  由马丁·莱曼领导的研究人员进行了一系列的实验,想要弄清楚人们是否愿意选择配有非食物类小东西的小份食物。

(52)他们发现,绝大多数的孩子和成年人都选择带奖品但减半了的食物。而两种选择的价格是相同的。

(53)更为有趣的是,一个对未来奖品的承诺足以使成年人选择小份食品。其中可以使用的奖励之一是彩票,奖金1050100美金不等。在劝说人们少吃点这一问题上,这和那些实实在在的礼物一样有效。

“参与者们愿意用获得相对来说较少金钱奖励的可能性来替换掉一部分食物,这一事实也是非常有趣的,”莱曼说。

(54)他认为从理论上来讲,这些无形奖品中的感情成分使得它们起了作用。事实上,描述不清晰的得奖的可能性比那些有着明确的得奖概率的选择更有效果。

“这一发现的解释之一就是不确定的奖励要比确定的奖励在情感上更能激起人们的欲望。”莱曼说。“得奖的不确定性通过在情感上让人‘兴奋’从而为人们提供了额外的吸引力和诱惑力。收到奖励的可能性同时带来了

  一种希望,这种状态本身就能让人获得心理上的回报。”换言之,这就是人们为什么喜欢赌博的原因。如何运用这一知识来帮助人们吃得更健康呢?

  一种办法就是给人们提供一个可以获得周末温泉疗养机会的健康选择。或者为选择一份减半了的食物设立半份甜点的奖励,该甜点只能在未来的某个日期享用。(55)这样你就又会回到这个餐馆——并且这样你又可以少吃一点。

51.D

52.D

53.B

54.A

55.C

PartTranslation

The color of red in Chinese culture usually symbolizes good luck, longevity and happiness. Red can befound everywhere during Chinese Spring Festival and on other joyous occasions. Cash is often put in redenvelopes and sent to family members or close friends as a gift. Its popularity in China can also be attributed tothe fact that people associate it with the Chinese Revolution and Communist Party. However, red does notsignify good luck and joy all the time in that the name of the dead used to be written in red. Thus it is regardedas an offense to write the names of Chinese people in red ink.

 

关闭窗口

沈阳大学 版权所有